Dolomieten – Hotel Baranci

Het lieflijke bergdorpje San Candido (1.170 meter) bevindt zich in het prachtige natuurpark ‘Tre Cime’ (de drie toppen) in de Italiaanse Dolomieten (Zuid Tirol). Deze gemeente telt zo’n 3.200 inwoners en is één van de populairste plaatsen van Alta Pusteria (Zuid Tirol). Versciaco, Prato Drava en Monte San Candido zijn deelgebieden van San Candido, die tot aan 1929 zelfstandig waren.

Enkele bezienswaardigheden die er zijn, zijn zéér de moeite waard om een bezoek aan te brengen, te weten: De dom, de mooiste kerk in Romaanse stijl. De kerk van San Michele, de mooiste kerk in haar late barok stijl van Alto Adige en il Museo Dolomythos (de geschiedenis van de gehele Dolomieten).

Aan de vrolijke, pittoreske ‘Piazza del Magist’ liggen winkels, waar u naar hartelust kunt shoppen. Er zijn barretjes voor ‘n lekkere borrel ‘Spritz’ en Trattorie voor lunch of diner. Wekelijks is er markt en ’s avonds kan men genieten van life muziek op het dorpsplein. Kortom een knus en gezellig dorp om in de Zomer of Winter aan te doen.

Zomer
U begeeft zich in een ouderlijk erfdeel van UNESCO, alwaar u kunt berg-wandelen, Nordic-walking, mountain-biken, zwemmen, fietsen, kano varen.

Winter
Een echt ski-gebied voor de gehele familie, waar eenieder aan zijn trekken kan komen. Lunchen in een berghut, ‘s avonds lekker genieten van de wellness mogelijkheden, zoals Sauna, een zalig diner in Hotel Baranci of een van de leuke restaurantjes in het dorp zelf. Het Pustertal, een van de noordelijkste dalen van Italië, vormt de scheidingslijn tussen de Zillertaler Alpen en de grillige Dolomieten. Het achterste gedeelte van het dal gaat door het leven als Hochpustertal en geniet weinig bekendheid onder de Nederlandse wintersporter. Toch herbergt het Hochpustertal een aantal aantrekkelijke wintersportoorden zoals Dobbiaco, San Candido en Sesto. San Candido is de hoofdplaats van Alta Pusteria.